+ search

HBO Autotechniek

Degree type
Bachelor
Language of education
Dutch (100%)
Duration
48 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
NVAO
Type of institution
University of Applied Sciences
City
Arnhem

Program description

De HBO Bachelor opleiding Autotechniek leidt op tot autotechnisch ingenieur. Je komt alles te weten van de techniek van de auto én van het reilen en zeilen binnen de automotive branche.

Heb jij wis- en natuurkunde in jouw pakket? En droom jij van een baan in de autowereld? Dan is de bacheloropleiding Autotechniek wat voor jou! In 4 jaar doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Ook ga je op stage in binnen- of buitenland. Zo maak je alvast kennis met de praktijk.

Ben jij benieuwd hoe een motor werkt, maar nog meer hoe deze nog efficiënter kan lopen, hoe deze ontworpen is en of er lichtere en betere materialen gebruikt kunnen worden? Ben je geïnteresseerd in welke krachten er op een wielophanging komen als een voertuig een scherpe bocht maakt?

Wil je meedenken over milieuvriendelijk vervoer, misschien wel met alternatieve aandrijfsystemen en brandstoffen zoals waterstof? Ben je iemand die niet alleen zelf graag rijdt (of zou willen rijden) maar ook wil uitvinden hoe auto's duurzamer, veiliger en schoner kunnen worden? Kun je daarbij breed denken en verder kijken dan naar wat er op de garagebrug gebeurt? Vind je het leuk om oplossingen te bedenken en daarover met allerlei mensen te praten? Dan is de opleiding Autotechniek jou op het lijf geschreven.

Open Dag Autotechniek
Ben je geinteresseerd in de HBO opleiding Autotechniek? Kom dan langs op de Opendag op 16 maart. Tijdens de opendag kun je kennis maken met de opleiding, en met professionals uit het vakgebied. Meld je nu aan!


De Automotive Tour
Om een beter idee te krijgen van de kansen die de opleiding Autotechniek je biedt, wordt er een aantal keer per jaar een Automotive Tour georganiseerd. Tijdens deze tour breng je een bezoek aan verschillende bedrijven in de Automotive brance. Meer weten? Vraag dan meer informatie aan.

 

HBO Autotechniek Propedeuse

In het eerste jaar van een bacheloropleiding Autotechniek (de propedeuse) krijg je vakken waarin onderwerpen als maatschappij, klimaat en energie veel aandacht krijgen. Na het eerste semester kun je een eerste keuze maken tussen een verdieping richting Automotive Management of Automotive Engineering. Welke keuze je maakt, hangt af van jouw interesses en ambities. Trekt de commerciële kant jou aan, of gaat jouw voorkeur juist uit naar de technische kant van het vak? Voor advies kun je terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Wil je meer weten. Vraag dan meer informatie aan.

HBO Autotechniek Stage

Natuurlijk bestaat de opleiding Autotechniek niet alleen uit theorie. Je gaat ook leren in de praktijk. Zo ontwikkel je jouw kennis en vaardigheden en doe je alvast de nodige werkervaring op.

In de hoofdfase ga je op stage. Dat kan in Nederland, maar ook over de grens; bijvoorbeeld bij de bekende automobielfabrikanten in Duitsland en Engeland. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht in het binnen- of buitenland.

HBO Autotechniek: Automotive Management en Engineering

Automotive Management
Automotive Management is de Technische Commerciele richting binnen Autotechniek. Je houdt je o.a. bezig met Marketing en Bedrijfseconomie. Lees de ervaringen van Eles Dijkhuizen die deze studierichting deed.

Automotive Engineering
Bij Automotive Engineering ga je veel bezighouden met de Technische kan van Autotechniek. Je zult je gaan toeleggen op testen, simulatie, ontwerpen, materiaalkunde enz.

ACE: Het Talenten Programma van Autotechniek

Voor de meest talentvolle studenten Autotechniek bestaat de mogelijkheid om in het 3e en 4e jaar het ACE (het Expertise Centrum van de Automotive Industrie in Nederlands) programma te volgen. Onder intensieve begeleiding vanuit het Expertise Centrum en het bedrijfsleven krijgen studenten top onderwijs dat hen voorbereid op een internationale carriere in de automotive industrie. Wil je meer weten. Vraag dan meer informatie aan.

Carriere in de Autotechniek

Met een HBO studie Autotechniek kun je constructeur maar ook technisch commercieel ingenieur of een autotechnisch ingenieur worden. Je kunt ook kiezen voor een baan in het buitenland, bijvoorbeeld bij Volkswagen, BMW, Volvo of Daimler. Of je kiest voor de groeiende markt van speciale voertuigen, zoals landbouwmachines en speciaal transport.

De werkloosheid in de voertuigentechnieksector lijkt te dalen en ook de voorspellingen voor de komende jaren zijn gunstig. Het gemiddeld maandloon van afgestudeerden in dit vakgebied zit bij de hoogste salarissen van startende hbo-afgestudeerden. (bron: Keuzegids HBO Voltijd 2013)


Want to know more about this program? Make an information request.

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×